23 September 2007

One for my friends around the world

Yep, there's been a lot of Swedish in this blog lately, and a lot of books. So here's for all you non-Swedish speakers! Photos!! Enjoy! :)

First some pics from my recent visit to Malmö:





some autumn pics from the stretch of water that I so love; Öresund:




More pics will follow soon!

18 September 2007

Mission impossible...

Veckans bokfemma är den svåraste jag deltagit i hittills. Page-turners... Borde väl egentligen, som så många andra säkert, ha med Harry Potter, Stieg Larssons böcker, eller kanske Therese-böckerna. Men nej, jag gick ett varv bland bokhyllorna och valde ut de som jag kan minnas var böcker som var svåra att lägga ifrån sig (vilket jag i och för sig har svårt för med väldigt många böcker..). Så här är min lista!

Eleni (Nicolas Gage) En bok alla borde läsa någon gång i livet. En sons kärleksförklaring till sin moder! Jag har haft boken i många år, och läst den på både svenska och engelska.

The House By The Dvina (Eugenie Fraser) Ytterligare en non-fiction bok som jag sträckläste.

Momo (Signe Hasso) Tror inte det går att få tag på den här boken längre. Men den är så väldigt bra att den måste vara med på min lista.

Prioritaire (Iselin Hermann) Den som kan börja läsa den här boken och sen lämna den utan att ha läst slutet - den människan har jag inte träffat ännu! Detta är en bok jag delat med mig till många av mina vänner!

First they killed my father (Loung Ung) En ruskig bok, men en fantastisk bok på samma gång. Var första boken jag tänkte på när jag läste ämnet för veckans Bokfemma.

Men det var riktigt svårt den här gången - funderade först på att inte delta eftersom min lista över page-turners egentligen består av 50 böcker minst, eller kanske ännu fler..!!


The list this time was about page-turners and I have five favourites, but there are probably another 50 that could fit the bill.

16 September 2007

Förra veckans bokfemma!

Jo, jag har varit på semester i Skåne och kom tillbaks tidigare ikväll. Hade inte alls tänkt vara med på förra veckans Bokfemma... men hur ska jag kunna motstå att visa fem matlagningsfavoriter (bakning är väl inte direkt min grej). Visst borde Anna vara med även här, men eftersom en av Annas böcker var med i min lista för några veckor sedan har jag valt att inte ta med någon Anna-bok den här gången (även om jag använder flera av hennes böcker som inspiration). Men istället har jag valt följande fem:

Det glömda köket (Jens Linder). En helt underbar bok om allt det goda man kan skapa genom att torka, grava, rimma, röka, marinera och så vidare. Fantastisk!

Roast figs sugar snow (Diana Henry). En bok jag trillade över i en liten irländsk bokhandel en kulen dag. En bok som är rolig och värmande att läsa!

Rosendals trädgårdscafé (Monica Ahlberg). Därför att Rosendal är min absoluta favoritplats i Stockholm! Och för att recepten i boken så påminner mig om mina första besök i trädgårdscaféet där.

I kökslandet (Simon Irvine). En bok som gjorde mig nyfiken när jag hittade den i en bokhandel för något år sedan. En kul bok att läsa. Används regelbundet som inspiration.

Slutligen, en bok jag inte har (ännu) men en TV-serie (BBC) som jag äälskar. Hairy Bikers ride again är två sköna engelska killars version av hederlig mat från världens alla hörn. Hoppas den även kommer på dvd snart (som tidigare serie) så att jag kan köpa även den.

Om 24 timmar är det dags för nästa Bokfemma, men innan dess ska jag sova lite, arbeta, och äta!!


The list this time was about cookbooks and I have chosen books that I like to read and often use as inspiration.

03 September 2007

Bokfemma - chick lit

Jo, det ska väl erkännas... jag läser chick lits!! :) Allra mest när jag reser - de är väldigt bra reskompisar, men även då och då hemma. Mest läser jag chick lit på engelska, så min femma denna vecka presenteras med sina engelska titlar. Men det svåraste är att komma ihåg fem chick lit titlar- åtminstone för mig. Jag kan komma ihåg handlingen, men kan inte komma på titeln eller författaren.. Så jag har tänjt lite på reglerna den här veckan (också).

Watermelon/Vattenmelon (Marian Keyes) - vet att den redan är med på Malins lista, men den förtjänar att vara med och är mitt förstaval.
Men Thyme Out (Katie Fforbe) är en stark konkurrent till förstaplatsen - den här boken gillade jag!
Good in Bed (Jennifer Weiner) - ja, den är väldigt bra helt enkelt!
Charmed Lives (Susannah Bates) - en bok jag läste för några år sedan, och minns som en riktigt bra bok.
Uppdaterad! Naturligtvis ska Amanda's Wedding (Jenny Colgan) vara femte boken.



Men Mr Macgregor får stanna kvar som en outsider! :)


Nästa vecka är jag på semester i Skåne så då blir det ingen bloggfemma från mig. Men veckan därpå när jag kommit hem igen (fullastad med svenska böcker) så är jag tillbaka!