21 August 2007

Bokfemman - debuten

Yep, this will be a post in Swedish - about books.

Jag hittade Bokfemman förra veckan men hann då inte vara med. Eftersom jag läser väldigt mycket böcker, alla sorters böcker, så gillar jag idén med Bokfemman. Veckans Bokfemma är svensk litteratur, och det var riktigt svårt att bara plocka ut fem författare! Men här kommer mina favoriter:
Theodor Kallifatides
Svenska språket i hans böcker är så gudomligt vacker. Som en sång! Speciellt gillar jag Ett nytt land utanför mitt fönster och En kvinna att älska. Jag ser fram emot hans nya bok Mödrar och söner som kommer ut nästa månad!
Bengt Ohlsson
Gregorius. En väldigt bra bok.
Torbjörn Flygt
Underdog. En bok som fastnade.
Karin Brunk Holmqvist
Potensgivarna. Rapsbaggarna. Villa Bonita. Mysiga böcker som man blir glad av att läsa!
Marianne Fredriksson
Kanske den bästa på min lista! Evas bok. Anna, Hanna och Johanna. Skilda verkligheter. Och många fler.

Sen finns förstås Kerstin Ekman, Vilhelm Moberg, Kay Pollack, Swedenmark/Wennström, och några till. Men dem sparar jag till nästa gång det blir svenska författare i Bokfemman! :)

Nu är debuten avklarad, och jag ser fram emot nästa Bokfemma!
The list this time was about Swedish litterature and I have chosen five of my favourites.

3 comments:

Maria said...

Här är en till bokfemmedeltagare. Jag har inte läst så många av de böcker du nämner, men "Underdog" läste jag för ett par år sedan. Den gillade jag! Marianne Fredrikssons "Skilda verkligheter" har jag också läst, fast den blev ingen favorit. Hennes "Simon och ekarna" ska jag dock läsa om någon gång; jag vet att jag har läst den men minns nästan ingenting, förutom att jag tyckte att den var bra!

Myrkott said...

Välkommen till bokfemman! Jag satt också och funderade på Marianne Fredriksson men hon fick stå tillbaka för Majgull Axelsson - det är inte lätt att välja :)

*Malin* said...

Jag har faktiskt inte läst något av Kallifatides, men det borde man ju göra...

Kul att du hänger på Bokfemman förresten!