16 September 2007

Förra veckans bokfemma!

Jo, jag har varit på semester i Skåne och kom tillbaks tidigare ikväll. Hade inte alls tänkt vara med på förra veckans Bokfemma... men hur ska jag kunna motstå att visa fem matlagningsfavoriter (bakning är väl inte direkt min grej). Visst borde Anna vara med även här, men eftersom en av Annas böcker var med i min lista för några veckor sedan har jag valt att inte ta med någon Anna-bok den här gången (även om jag använder flera av hennes böcker som inspiration). Men istället har jag valt följande fem:

Det glömda köket (Jens Linder). En helt underbar bok om allt det goda man kan skapa genom att torka, grava, rimma, röka, marinera och så vidare. Fantastisk!

Roast figs sugar snow (Diana Henry). En bok jag trillade över i en liten irländsk bokhandel en kulen dag. En bok som är rolig och värmande att läsa!

Rosendals trädgårdscafé (Monica Ahlberg). Därför att Rosendal är min absoluta favoritplats i Stockholm! Och för att recepten i boken så påminner mig om mina första besök i trädgårdscaféet där.

I kökslandet (Simon Irvine). En bok som gjorde mig nyfiken när jag hittade den i en bokhandel för något år sedan. En kul bok att läsa. Används regelbundet som inspiration.

Slutligen, en bok jag inte har (ännu) men en TV-serie (BBC) som jag äälskar. Hairy Bikers ride again är två sköna engelska killars version av hederlig mat från världens alla hörn. Hoppas den även kommer på dvd snart (som tidigare serie) så att jag kan köpa även den.

Om 24 timmar är det dags för nästa Bokfemma, men innan dess ska jag sova lite, arbeta, och äta!!


The list this time was about cookbooks and I have chosen books that I like to read and often use as inspiration.

2 comments:

Mim said...

Härligt med kokböcker och i din lista var det nog bara en jag kände igen. Kul med nya tips!

Lisa said...

Hej!

Jens Linder bloggar hos oss på http://taffel.se

Välkommen dit och prata med honom direkt!