18 September 2007

Mission impossible...

Veckans bokfemma är den svåraste jag deltagit i hittills. Page-turners... Borde väl egentligen, som så många andra säkert, ha med Harry Potter, Stieg Larssons böcker, eller kanske Therese-böckerna. Men nej, jag gick ett varv bland bokhyllorna och valde ut de som jag kan minnas var böcker som var svåra att lägga ifrån sig (vilket jag i och för sig har svårt för med väldigt många böcker..). Så här är min lista!

Eleni (Nicolas Gage) En bok alla borde läsa någon gång i livet. En sons kärleksförklaring till sin moder! Jag har haft boken i många år, och läst den på både svenska och engelska.

The House By The Dvina (Eugenie Fraser) Ytterligare en non-fiction bok som jag sträckläste.

Momo (Signe Hasso) Tror inte det går att få tag på den här boken längre. Men den är så väldigt bra att den måste vara med på min lista.

Prioritaire (Iselin Hermann) Den som kan börja läsa den här boken och sen lämna den utan att ha läst slutet - den människan har jag inte träffat ännu! Detta är en bok jag delat med mig till många av mina vänner!

First they killed my father (Loung Ung) En ruskig bok, men en fantastisk bok på samma gång. Var första boken jag tänkte på när jag läste ämnet för veckans Bokfemma.

Men det var riktigt svårt den här gången - funderade först på att inte delta eftersom min lista över page-turners egentligen består av 50 böcker minst, eller kanske ännu fler..!!


The list this time was about page-turners and I have five favourites, but there are probably another 50 that could fit the bill.

6 comments:

Mim said...

Ja, klurigt ämne men jag har tänkt göra precis som du, gå igenom bokhyllan och försöka välja ut några. Borde ju egentligen finnas massor!

*Malin* said...

Vad roligt att du har valt lite "annorlunda" böcker. Annars finns det, precis som du skriver, en risk att veckans listor ser rätt lika ut.

Maria said...

Här känner jag inte igen en enda titel tror jag. Men flera verkar riktigt intressanta!

Gigha said...

Jo, det är nog lite udda böcker jag valt som page-turners - men tro mig de är väl värda att läsa! De är alla böcker jag gärna och varmt rekommenderar!

Jelly said...

Eva, I don't know what this post said,...but I'm so happy you shared two of these books with me!

Camilla said...

Hej! Vad intressant att hitta någon som läser böcker som jag inte har hört talas om :)

Jag hittade hit via Malins bokfemma och har redan skrivit upp ett flertal av de böcker du tipsar om i min bokbok, att undersökas närmare!

Jag ser fram emot att följa din blogg närmare :)
/Camilla