03 September 2007

Bokfemma - chick lit

Jo, det ska väl erkännas... jag läser chick lits!! :) Allra mest när jag reser - de är väldigt bra reskompisar, men även då och då hemma. Mest läser jag chick lit på engelska, så min femma denna vecka presenteras med sina engelska titlar. Men det svåraste är att komma ihåg fem chick lit titlar- åtminstone för mig. Jag kan komma ihåg handlingen, men kan inte komma på titeln eller författaren.. Så jag har tänjt lite på reglerna den här veckan (också).

Watermelon/Vattenmelon (Marian Keyes) - vet att den redan är med på Malins lista, men den förtjänar att vara med och är mitt förstaval.
Men Thyme Out (Katie Fforbe) är en stark konkurrent till förstaplatsen - den här boken gillade jag!
Good in Bed (Jennifer Weiner) - ja, den är väldigt bra helt enkelt!
Charmed Lives (Susannah Bates) - en bok jag läste för några år sedan, och minns som en riktigt bra bok.
Uppdaterad! Naturligtvis ska Amanda's Wedding (Jenny Colgan) vara femte boken.Men Mr Macgregor får stanna kvar som en outsider! :)


Nästa vecka är jag på semester i Skåne så då blir det ingen bloggfemma från mig. Men veckan därpå när jag kommit hem igen (fullastad med svenska böcker) så är jag tillbaka!

4 comments:

Anonymous said...

Ok. Välkommen till Skåne.
Boktips från mig Jens Lapidius - bok om Stockholmsmaffian - minns inte namnet. Även Cajsa Ingemansson är kanonbra.
Lena

*Malin* said...

Jag har satt upp Jennifer Weiner på min lista att läsa nu, för henne har jag tydligen missat helt... Håller med om att chic-lit är perfekt reselitteratur. Då orkar man inte riktigt fokusera på "tung" litteratur.

Mim said...

Ah, bra tips (plus att jag ju kommer på fler chic-lit böcker jag läst när jag är inne hos andra och kommenterar). *är så glad att jag också gick med i bokfemman* :-D

Mim said...

Ah vad roligt! Vi var i Thailand i januari och köpte resa till Siem Reap från "ett hål i väggen". Skumpade dit på gropiga grusvägar i luftkonditionerad bil. Skulle inte göra om bilresan men gärna åka tillbaka till Kambodja. Vad tyckte du om landet?