10 October 2007

Om böcker kunde tala...

Veckans Bokfemma är att lista fem böcker som jag ännu inte läst, men tänkt länge att jag skulle... Suck, ja, då blev det att ta en runda, två rundor, fem rundor runt böckerna i bokhyllan och inse hur många där är som tålmodigt väntar på att bli lästa. Tur att böcker inte kan tala! Därför har listan tagit lite tid, att välja ut fem tog lite tid. Men här är de!

Svensk historia (Alf Henriksson)

Den här boken har hängt med i många år och varje år så tänker jag att i år så ska jag läsa den. Kanske blir den läst nästa år...

Living History (Hillary Rodham Clinton)

Köpte den här boken för något år sedan. Vet egentligen inte alls varför. Men borde väl läsa den innan nästa presidentval i USA...

Kung Kalle av Kurreduttaön (Joakim Langer)

Blev fascinerad av tanken på att Pippis pappa funnits på riktigt. Pippi är och var min stora idol! Men inte har boken blivit läst än...

Snö (Orhan Pamuk)

Har försökt att läsa något av varje Nobelpristagare de senaste 20 åren. Har inte alltid lyckats läsa slut böckerna, men har alltid börjat. Förutom med Snö, för den står ännu orörd i bokhyllan. Och imorgon utses en ny pristagare!

Sen kunde jag inte välja vilken av de här två som skulle vara med, så då klippte jag ihop två bilder till en! :)

Två böcker jag länge tänkt läsa. Koranen därför att jag vill skapa mig en egen uppfattning om islams heliga bok, och Bibeln därför att jag borde läsa världens mest lästa bok från början till slut en enda gång.

The list this time was about books that I have not yet read, but have thought about reading for a while (and there's far too many of those in my bookshelves)

4 comments:

*Malin* said...

Visst var det svårt den här veckan? Vissa böcker vill man ju knappt erkänna att man inte läst... :-)

Jelly said...

I hope you're feeling better soon!!!

Mim said...

Sedär, intressant att se vad andra har för bokfunderingar :-D

Har också varit dålig på att läsa nobelpristagare men tänkt det många gånger.

Gigha said...

Malin,
Lite svårt, men väldigt kul kategori!

Jenn,
I will! I am very impatient! :)

Mim,
Jag kollar så många listor jag kan - hittar ibland böcker jag borde haft på min lista, men mest av allt så är det kul att hitta så många väldigt bra boktips! Och så många kul bloggar!